Region

Cirkus na sjednici Skupštine Vranja: Otimanje za govornicom

Gotovo nevjerovatne scene viđene su danas tokom sjednice Skupštine Vranja. Odbornici su se otimali oko govornice, puštana je pjesma Lepe Brene, a u jednom trenutku je odbornica vladajuće stranke počela da vrišti.

FOTO: PRINTSCREEN VIDEO TWITTER / KOSTA KONSTANTINOVIĆ
FOTO: PRINTSCREEN VIDEO TWITTER / KOSTA KONSTANTINOVIĆ

Opozicija se na početku sjednice bunila zbog velikog broja tačaka dnevnog reda koje su predstavljene na 1.500 strana. Tim povodom odbornik Zoran Stojanović rekao:

“Današnji dnevni red sa 57 tačaka i dodatnim materijalom od 1500 strana predstavlja ozbiljan izazov za nas odbornike. Naša obaveza prema građanima je da temeljno proučimo sve predložene dokumente i donesemo odluke koje će biti u najboljem interesu našeg grada. Međutim, suočeni smo sa situacijom koja postavlja ozbiljna pitanja o izvodljivosti temeljitog čitanja i shvatanja tako obimnog materijala“, kazao je Stojanović.

Kaže da nije realno očekivati da bilo ko od odbornika može detaljno proučiti 1.500 strana materijala u kratkom vremenskom roku i donijeti informisane odluke.

“Ovakav pristup stvara rizik da mnogi važni detalji ostanu neprimjetni, a da se odluke donose na osnovu nepotpunih informacija”, dodao je.

U jednom trenutku odbornici vlasti su zauzeli govornicu, a u koškanju oko toga ko će govoriti, predsjedavajuća Skupštine Zorica Jović (SNS) je počela da vrišti.