Region

CIJENE LJETOVANJA SKOČILE I U CRNOJ GORI: Evo koliko ćete platiti najmanje apartmane, kafu...

Ljetna sezona na Crnogorskom primorju već je počela, a visoke temperature i prijatna voda već su u privukli veliki broj gostiju, prije svega iz regiona. 

FOTO: OPŠTINA BUDVA
FOTO: OPŠTINA BUDVA

Porodica Stojanović iz Čačka odlučila se za ljetovanje u Čanju i za sada, kako kažu, nisu se pokajali.

– Uvijek biramo drugu polovinu juna za odmor, tada je voda najčistija i nema velikih gužvi. Apartman smo u Čanju pronašli za 50 eura po danu. Par ležaljki je u zavisnosti od plaže oko 10 eura, kafa ili pivo na laži uobičajenih dva, tri eura. Djeluje mi da se cijene, bar ovde gdje smo mi, nisu mijenjale u odnosu na prošlu godinu – kaže za RINU Milan Stojanović.

Ukoliko krenete malo dalje ka Petrovcu, Budvi i Boki Kotorskoj cijene na Crnogorskom primorju rastu. Apartman po danu je nemoguće pronaći ispod 70 eura, a par ležaljki ćete platiti oko 20 eura. Nešto “jače” cijene očekuju vas i u kafićima.

– Dva kapućina u plažnom baru u Perastu platili smo osam eura, dok ono što nas je negativno iznenadilo jeste flaša od 0.75 ml negazirane vode, koju smo platili 4.50 eura. Da smo znali kupili vodu u prodavnici – kaže turistkinja iz Beograda koja svoj odmor provodi u Boki Kotoroskoj.

Prema posljednjim podacima Nacionalne turističke organizacije u Crnoj Gori trenutno boravi 60.784 turista, što je 6,65 posto više u odnosu na period prethodne godine i nešto više u odnosu na 2019. godinu. Najveći rast broja gostiju bilježi se u Budvi i Herceg Novom.

Turistički djelatnici zadovoljni su početkom ove ljetne sezone. Kako navode, očekivanja za dalji period su takođe jako optimistična, piše Blic.rs