Jet set

Ceca Ražnatović: Šejla Zonić je vanserijski talenat. Rekla sam joj da se ne predstavlja da je iz Tuzle, nego iz Sanskog Mosta

Članica žirija "Zvezde Granda" Svetlana Ceca Ražnatović nakon polufinalne večeri bila je više nego sretna, jer su čak četiri njena kandidata prošla u finale.

Ceca Ražnatović
FOTO: BATO ŠIŠIĆ

Pročitajte još

Ovaj put Ceca u svojoj ekipi ima dva vrsna pjevača iz BiH, a to su fenomenalna Šejla Zonić, koja pretendira da bude i pobjednica ovogodišnjeg takmičenja, te mladi i izuzetno talentirani Dino Suljić iz Zenice.

Odmah nakon polufinalnog takmičenja razgovarali smo za Cecom, a ona je na samom početku izjavila:

Ceca Ražnatović
FOTO: BATO ŠIŠIĆ

-Ove godine zaista imam izuzetno dobre kandidate. Osim Šejle i Dina koji su iz Bosne imam i Melitu i Mikija koji su iz Makedonije. Znači kod mene su Bosanci i Makedonci, pa ćemo da vidimo šta ćedalje da se dešava u finalnoj večeri. Moram da kažem da sam izuzetno ponosna na sve kandidate koje sam imala u ovoj sezoni, a posebno na ovo četvoro, koji su se svojim talentom izborili za finalnu večer. Ja sam sa svom tom djecom radila godinu dana i meni je bio cilj da ih što više dovedem do finala,a moje iskreno mišljenje da su ove godine svi finalisti izuzetno sjajni, barem ovi iz mog tima. Iskrena da budem, nadam se i sjajnom rezultatu.

Gledao sam Vas dok su Vaši kanditati bili na sceni, bili ste ne baš opušteni, pažljivo ste ih slušali, ali i pratili kako Vaše kolege glasaju…U jednom momentu niste bili zadovoljni glasanjem Vaših kolega?

-Ma, to je jedna “banda raspuštena” (smijeh), šalim se naravno. Uvijek je tijesno kada dođe polufinale, a približava se finale. Svako se bori na svoj način za svog kandidata, a što je negdje i sasvim normalno i prirodno. Bude tu i prepucavanja između nas, ima svega, ima i sujete, jer svako ističe svog kandidata. Bilo je baš, baš napeto u polufinalu. Ali, moram da kažem i istaknem, da je Saša Popović baš ispao veliki gospodin, profesionalac, koji ima uho i koji je imao uho tokom cijele sezone. Zamjeram mu samo zbog jednog mog kandidata Enisa Piplicu iz Novog Pazara, jer ja mislim da je pripadao ovom jatu ovdje, ali šta je tu je, idemo dalje. Saša je uvijek znao šta treba i kako treba, pa je to potvrdila i ova njegova odluka da svi idu u finale.

Ceca Ražnatović
FOTO: BATO ŠIŠIĆ

Ako pobjedi Šejla ili Dino onda pobjednički koncert bio bio u Tuzli ili Zenici. Dino Suljić mi je rekao, da bi Zenica bila na nogama…?

-Uh, pa meni bi to bilo istinsko zadovoljstvo. Moj Zeničanin Dino je toliko talentovan. Ja sam radila emisiju „Ceca šou“ i jedna od gostiju mi je bila Jelena Tomašević. Bio je tu i Dino koji je pjevao, imao je probu. Tokom tog snimanja i Dinove probe kroz studio cirkuliše veliki broj ljudi, a Jelena je bila u šminkernici. Onda mi je kasnije šminkerka pričala, kada je Dino Suljić zapjevao, Jelena Tomašević je ostala u šoku, pitala je, šta je ovo, ko ovo pjeva? A, ljudi koji su tom momentu hodali kada je on pjevao, jednostavno su zastali u mjestu. E, to mnogo govori o njemu, o njegovom vanserijskom talentu. Dino je jedan mladi čovjek, izuzetnog glasa. Tako da sam ja jako ponosna što je dio moga tima.

Vaše mišljenje o Šejli Zonić?

-Šejla je takav talenat da je to vanserijski. Ja sam joj rekla: “Draga djevojko ne predstavljaj se da si iz Tuzle, ti si snajka iz Tuzle, ti si iz Sanskog Mosta. Moraju i trebaju i iz Sanskog Mosta da glasaju za tebe. Ti si u Sanskom Mostu rođena, a glasat će i Tuzla jer si njihova snajka. Ja sam bila udata u Beogradu, ali sam iz Žitorađe.

I dalje ste puni energije, a imate mnogo obaveza od snimanja “Zvezde Granda”, pa „Ceca šou“, pa koncerti, ali vedar duh vas ne napušta?

-Hvala mnogo na tom zapažanju. Ja radim ono što volim i zbog toga se jako dobro osjećam. Uživam da radim sa kandidatima, uživam da snimam “Zvezde Granda”, uživam da snimam “Ceca šou”, a da ne kažemda 36 punih godina uživam u svojoj publici i u svoj toj euforiji koja me prati. A, iskreno da ti kažem nastojim i privatno da se družim samo sa pozitivnim ljudima koji se samo smiju, koji se šale, koji šireljubav. Puna mi je glava negativne energije i negativnih ljudi, puna mi je glava političkih gluposti, ne želim svađe. Hajde da pjevamo, da se veselimo, da se radujemo.

Ceca Ražnatović
FOTO: BATO ŠIŠIĆ

Kažu da ste veliki laf i drugar, a to se potvrdilo u svakom našem razgovoru…

-Nas dvoje je upoznala Viki moja kuma i, nema kraćeg puta da se dođe do mene. Ti si na neki način moj glas za BiH i uvijek smo lijepo sarađivali. Jedna najdivnija i najvrijednija odlika svakog novinara je da prenese ono što zaista njegov sagovornik i kaže, a ja sam uvijek to kod tebe imala. Meni je ogromna čast da za mene neko kaže da sam veli drug, laf, a da ne ispadne sad da se hvalim, ali ja sam zaista taj tip žene, čovjeka. A, osim toga cijeli život sam bila i borac. Život me nimalo nije mazio i nekako me vremenom izbrusio, da ako u ovim godinama ne znam šta hoću, odlično znam šta neću“.

Dobili ste još jednog unuka, da li je došao red o na jednu unuku?

„Pa, bio bi red, ali bi trebali da naprave i jednu podužu pauzu. Da snajka odmori. Tri bebe nije nešto što je lagano, to je veoma zahtjevno, ali Bogu hvala ima nas tu dosta, pa možemo da pritrčimo u pomoć. Ali, u zadnje vrijeme dijete viđam preko video poziva jer zaista mnogo radim i, ne stižem da ih sve vidim. Ali, sada ide ljeto, i rekla sam da tokom ljeta nema posla. Odustajem od svega, hoću da se odmorim, spremam novi album. Zadnje tri godine sam radila kao da sam radna pjevačica. Gledat ću zaista da ništa ne zakazujem i da se posvetim albumu.

Razgovarao: Bato Šišić