Jet set

Bruce Willis prvi put viđen u javnosti nakon dijagnoze demencije

Glumac Bruce Willis viđen je prvi put otkako je njegova porodica prošlog mjeseca otkrila da mu je dijagnosticirana frontotemporalna demencija (FTD).

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE/
CELEBRITY FANPAGE
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE/ CELEBRITY FANPAGE

Na fotografijama koje je objavio Daily Mail, slavni glumac je snimljen dok je u četvrtak provodio dan s dvoje prijatelja u Santa Monici u Kaliforniji. Tokom izlaska Willis je nosio sivu kapu, plavu majicu i crne hlače koje je iskombinirao s crnim satom.

Porodica je sredinom februara podijelila novosti o njegovom stanju

Podsjetimo, Bruceova porodica je sredinom februara podijelila novosti o njegovom stanju.

“Otkako smo objavili Bruceovu dijagnozu afazije u proljeće 2022., Bruceovo stanje je napredovalo i sada imamo specifičniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD). Nažalost, problemi s komunikacijom samo su jedan od simptoma bolesti s kojom se Bruce suočava. Iako je ovo bolno, pravo je olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu”, napisali su tada u izjavi.

Uprkos bolesti, izvor tvrdi da Bruce još uvijek prepoznaje glas bivše supruge Demi Moore.

“Demi je u stalnom kontaktu s Bruceom. Koristi svaku slobodnu priliku da provede vrijeme s njim. Ako nije uz njega, zove ga kako bi Bruce čuo njen glas. Bruce ne može puno pričati i čini se da shvaća malo od onoga što mu govore”, rekao je.

Prihvati notifikacije