Život

Brojnim aktivnostima u Brčkom obilježen Međunarodni dan porodice

Brčko je ove godine na poseban način obilježilo Međunarodni dan porodice, koji se slavi 15. maja.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

U organizaciji Udruženja dijabetičara Brčkog i Udruženja višečlanih porodica “Četiri plus”, organizovane su brojne aktivnosti koje su okupile građane svih generacija u duhu zajedništva i promovisanja zdravih porodičnih vrednosti.

Manifestacija je započela šetnjom kroz centralne ulice Brčkog. Šetnja je bila otvorena za sve građane i njihove porodice, a učestvovali su i predstavnici lokalne vlasti, nevladinih organizacija i škole. Pored toga što je bila prilika za rekreaciju, šetnja je imala i simboličan karakter – promovisala je važnost porodičnih veza i zajedništva.

Učesnici su nosili majice i crvene balone sa porukama o značaju porodice. Atmosfera je bila ispunjena smijehom i razgovorima dok su se porodice zajedno kretale ulicama grada.

Pročitajte još

Predsjednik Udruženja dijabetičara Đurđe Vuković rekao je da su se odlučili baš na ovaj dan u nedelju obilježiti Međunardni dan porodice jer se u velikom dijelu svijeta baš na taj dan simbolično okuplja porodica i zajedica. Danas kroz sporske aktivnosti obilježavamo ovaj datum, a posebno koliko je podrška porodice važna za osobe sa dijabetesom kao i sportske aktivnosti – rekao je Vuković.

Nakon šetnje, događaj se nastavio sportskim aktivnostima na sportskim terenima „Blatuša“ u centru grada. Organizovane su različite discipline kako bi svaka porodica mogla pronaći nešto u čemu uživa.

Predsjednica Udruženja porodica četvoro i više djece “Četiri plus” Milica Nikolić rekla je da su se pridružili organizatoru kako bi uveličali ovaj dan. Svakako je porodica cilj i osnov ovog društva – rekla je Nikolić.

Savlađivanje prepreka u kojima su učestvovali svi članovi porodice od najmlađih do najstarijih bile su posebno zabavne.

Pored sportskih aktivnosti, postavljene su razne pogodnosti za osobe oboljele od dijabetesa.

Međunarodni dan porodice u Brčkom bio je uspešno obilježen kroz raznolike aktivnosti koje su podstakle zajedništvo, zdrav način života i porodične vrijednosti. Ovaj događaj ne samo da je promovisao fizičku aktivnost, već je i ojačao veze među članovima porodica i celokupne zajednice. Građani Brčkog su pokazali da zajedništvo i ljubav prema porodici mogu biti osnova za zdrav i srećan život.