Sarajevo

Brčić: Ponuđeno mi je mjesto premijera KS, ali ga nisam prihvatila

Bivša ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić (Naša stranka) potvrdila je u izjavi za Fenu da je bilo određenih razgovora i ponuda da bude nova premijerka Kantona Sarajevo, ali da to nije prihvatila.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Da, istina je da je bilo određenih razgovora i ponuda kao i prilikom imenovanja Vlade 2021. godine. Moj odgovor je bio isti kao i tada.

Imajući u vidu finansijsku krizu u koju cijeli svijet, pa i mi ulazimo, a posebno ako posmatramo KS kroz prizmu umanjenja sredstava zbog izmjene pondera, mišljenja sam da poziciju premijera treba obnašati neko čija su uža struka i profesionalna znanja vezana za ekonomsku struku – kazala je ona Feni.

Izrazila je zahvalnost kolegama iz Naše stranke, ali i koalicionim partnerima, koji su joj ukazali čast takvim promišljanjem o njoj.

Aktuelni premijer Kantona Sarajevo Edin Forto (Naša stranka) kandidat je za državnog ministra prometa i komunikacija, te se otvorilo pitanje njegovog nasljednika.

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić (Narod i pravda) rekao je da ta stranka ima dva-tri kandidata, ali nije želio reći o kome se radi.

Prihvati notifikacije