Jet set

Bosnainfo na snimanju Specijalne emisije NTV Hayat: Svečano obilježeno 45. godina estradnog rada Nazifa Gljive (FOTO)

Hvala Televiziji “Hayat” što mi svoju Zahvalnicu dodjeljuje za života a ne potshumno, rekao je hitmejker Nazif Gljiva prilikom snimanja Specijalne emisije ove medijske kuće vezane za obilježavanje njegovog jubileja - 45. godišnjice estradnog rada.

FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ

Obično kad čovjek umre neko spozna koliko je bilo značajno ono sa čime se tokom života bavio.Moj život je bio buran. Mnogo štošta sam znao uraditi. Sa samog dna strahovitom brzinom sam se penjao u estradne visine ali i nakon svega nisam ništa izgubio od sebe.

Ostao sam onakav kakav jesam. Slava mi nije udarila u glavu i nikada nije pomutila razum u kojem bih zaboravio svoje voljene, prijatelje, poznanike… Ako bih izdvojio nešto za čim žalim onda je to, zasigurno, neispunjno obećanje dato majci u pjesmi „Zlatne kočije“ da ću se, nakon svih lutanja i nestašluka „vratiti u zlatnim kočijama“. Nisam se vratio u njima, a uistinu sam to mogao.

Ništa u životu nije lako. Međutim, ne treba se predavati. Treba odrediti cilj koji želiš postići i svoje snage usmjeriti ka njegovom ostvarenju. Ma koliko bila velika neka prepreka ona nije nepremostiva za one koji znaju šta žele i šta hoće ostvariti u životu, kaže Gljiva.

FOTO:
FOTO:
FOTO:
FOTO:
FOTO:
FOTO:
FOTO: ESET MURAČEVIĆ
FOTO: ESET MURAČEVIĆ

Snimanju ove emisije, koja će uskoro biti emitovana, prisustvovali su brojni prijatelji i saradnici Nazifa Gljive, novinari i drugi, koji su u vremenu iza, pratili njegov rad.

Potpisnik ovih redova, na početku njegove karijere, u Semizovcu je organizovao jedan od negovih prvih koncerata na kojem je nastupao sa svojim saradnicima Halidom Bešlićem, Nedžadom Esadovićem Nećkom, Snježanom Komar…

Već tada se dalo naslutiti da se na estradnom nebu javjaju nove zvijezde koje će sjati više od prve sijalice koja je, u ovom mjestu, nakon New Yorka, prva zasjala na Balkanu, pet godina prije nego li u samom Sarajevu. Gljiva je bio neko ko je živio sa muzkom i za muziku. Svoje znanje prenosio je na mlađe kolege koje su, vrlo znalački, ono što je on stvarao, na njajbolji način, pronosili širom svijeta, Ja i Halid Bešlić samo što nismo pustili suze, nastavlja Gljiva. Dočekali smo da naše pjesme izvode mladi oni pred kojim se estradna vrata, polako ali sigurno, širom otvaraju.

Halid Bešlić, Amela Zuković, Emir Gljiva Mirče, Enver Šadinlija, Geronimo, Zaim Poturić, Suad Jukić Šule, Tanja Đurović, Zlaja Sjerić, Ljubica Berak, Damir Galijašević, Semir Hasić, Ziad Sipović, Ferid Avdić, Slađana Mandić, Fahrudin Pecikoza, Jasmin Burek, Adnan Nezirov, Ahmed Nuhbegović, članovi grupe “Rima”, Ruždija Adžović, orkestar Harisa Kaltaka, članovi Gljivie porodice…, samo su neki od onih koji su svojim prisustvom odali počast Nazifu za njegovih 45. godina estradnog rada.