Kultura

Bišćanka Smirna Malkoč najbolja profesorica na Pedagoškom fakultetu Univerziteta Johannes Kepler u Linzu

Smirna Malkoč, bivša studentica JU Gimnazije “Bihać” i sadašnja profesorica praktične nastave i obrazovne psihologije na Štajerskom univerzitetu za obrazovanje, ponosno je primila prestižnu Keplerovu nagradu “najbolji učitelj” na Pedagoškom fakultetu.

smirna malkoč
FOTO: DR. EDHEM ČUSTOVIĆ / FACEBOOK

Ovu vijest na svom profilu objavio je Dr. Edhem Čustović.

Dodjela ove ugledne nagrade održana je 7. maja 2024. na Univerzitetu Johannes Kepler u Linzu, obilježavajući izuzetno postignuće Smirne u području obrazovanja.

Smirna je svoj put započela diplomirajući na JU Gimnaziji “Bihać”, nakon čega je svoju strast prema psihologiji nastavila studirajući na Univerzitetu u Sarajevu.

Pročitajte još

Njen akademski put nije stao tu – preselila se u Graz gdje je s izvanrednim uspjehom završila magistarski studij rada i organizacijske psihologije. Njena predanost nastavila se i dalje, jer planira završiti doktorat ove godine na Univerzitetu milosti.

Njen trenutni doprinos akademskoj zajednici izuzetan je – osim što je profesorica, Smirna je i zamjenica voditelja Instituta za praktičnu edukaciju i praktična istraživanja.

Također je članica Centra za kompetenciju za spol i raznolikost te članica Savjetodavnog odbora za spol i raznolikost, pokazujući svoju predanost raznolikosti i inkluziji u obrazovanju.

Čestitamo Smirni na ovom zasluženom priznanju! Njena posvećenost i stručnost donose još jednu nagradu u ruke ponosne Bosanske u akademskim krugovima.