BiH

BH Meteo: Dijelove BiH večeras očekuje vremenska neprilika, meteorolozi objavili gdje tačno

Vedrina će se najduže zadržati nad istočnom i dijelom centralnom Bosnom donoseći tim krajevima slab do umjeren mraz, kažu iz BH Meteo.

bh meteo vrijeme prognoza
FOTO: BH METEO

U Bosni i Hercegovini večeras se prognozira pretežno vedra i hladna noć, što će posljedično uzrokovati lokalno minus i mraz.

Kako pišu na BH Meteo, mraza bi najviše moglo biti u dijelovima centralne i istočnoj Bosni. Najbolje će, po tom pitanju, proći Krajina u kojoj će oblaci održavati temperature u plusu.

– Opasnost od mraza! Naredna noć, jutarnji sati subote donose lokalno prizeman do slab mraz. Najviše na udaru istok Bosne, područje Podrinja

Noćas hladno, uz pretežno vedru noć temperature će brzo pasti donoseći lokalno minus i mraz. Vedrina će se najduže zadržati nad istočnom i dijelom centralnom Bosnom donoseći tim krajevima slab do umjeren mraz.

U ostatku zemlje u toku noći postepeno naoblačenje, pa bi mraz bio samo lokalno i prizeman. Najviše sreće imat će Krajina gdje će oblaci stići prvi održavajuci temperature u plusu noćas. Bez mraza i na jugu Hercegovine (slika), navode između ostalog iz BH Meteo.