Jet set

Besalet Ljuca, kantautor: Prokleti novac, kojeg nikad nije dosta, nekima je pomutio razum

Mnogi kažu da danas nije vrijene za snimanje novih albuma, kaže sarajevski kantautor Besalet Ljuca.

Besalet Ljuca
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Međutim, on ne misli tako.

-Za one koji snažnije žele zakoračiti na estradnu scenu uvijek su teška vremena. S toga ne treba čekati dapoteškoće prođu same od sebe već se, kvalitetom svog rada, treba upustiti u borbu i pobjedama nevolje ostavljati iza sebe, kaže Ljuca.

Pročitajte još

Iza njega su već dva, vrlo uspješna albuma “Tema za ostanak” i „Kad pjevam tebi“ na kojima su snimljene pjesme koje je sam pisao po svojoj mjeri. Uveliko vrši pripreme za snimanje trećeg audio projekta. Već je snimio četiri nove pjesme. Neke od njih kao što su „Golube“, „Sarajevo“ i „Kad pjevam tebi“, obučene u video ruho već je, kao singlice, predstavio javnosti.

Besalet Ljuca
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Ove i pjesme koje je ranije snimio: „Tema za ostanak“, „Tražim te“, „Opet zajedno“, „Sanjam“, „Opet skupa“, „Kaldrme stare“, „Četiri godišnja doba“, „Ime tvoje“, „Ruže na haljini“, „Ispod prozora“, „Valcer naMiljacki“, „Lijepa Ajša“, „Sve bih dao da se opet vratiš“, „Naša staza“, „Da je kao nekad“, „Sevdalinka“, „Izdržat ću“, „Muza“, „Navika“, „Mali kafe“ i „Prođe mladost“, obukao je u dopadljivo video ruho te ih tako značajnije predstavio javnosti.

-Video klipovi su pristupačniji fanovima tako da neke od pjsama koje sam snimio na prethodnim albumima ponovo publiku uzimaju pod svoje te polako krče put ka vrhovima muzičkih top lista, nastavlja Besalet Ljuca.

-Da naše medijske kuće značajnije promovišu pjesme iz domaće produkcije bosanskohercegovački pjevači i autori, zasigurno, bi imali veću popularnost i lakše dolazili do angažmana. Prokleti novac, kojeg nikad nije dosta, nekima je pomutio razum te se vrata muzičkih emisija, za one koji se, umjesto novcem, legitimišu kvalitetom svog rada, teško otvaraju. No, ne predajem se. Vjerujem da će naša muzička scena, kad tad, dobiti mjesto kakvo je nekada imala i kakvo, uistinu, zaslužuje. (E.M.)