Politika

Benjamina Karić žestoko odgovorila Sabini Ćudić

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva na društvenim mrežama odgovorila je Sabini Ćudić iz Naše stranke koja je u Pressingu N1 kazala da njoj nisu bliske pojedine odluke Karić kao što je flert sa ultradesnicom.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Ćudić je u Pressingu o Karić rekla sljedeće:

“Ideološki smo gradonačelnica i ja jako različite. Mislim da njeni svjetonazori meni u nekim stvarima nisu bliski, to moram tako reći. Cijenim rad, cijenim mladost. Prije svega podržavam što je žena, što je energična, jako puno radi, ali neke od odluka posebno flert sa ultradesnicom nije što je meni blisko i posebno kada se upušta u napadanje istaknutih ljudi. Kada date sebi za pravo da je jedna Jasmila Žbanić loša osoba. Žena koja je Srebrenicu stavila na kulturnu mapu svijeta i film koji Obama preporuči da pogleda i kažete da nije dovoljno uradila ili nije dovoljno dobra to su su opasne, ja bih rekla političke strasti”, kazala je Sabina Ćudić.

Potom je na ove njene navode reagovala Karić spomenuvši i Nenada Nešića.

“U danu kada ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić najavljuje disoluciju BiH, Sabina Ćudić me optužuje da sarađujem sa ultradesničarima. Nije gradonačelnica glasala da Nenad Nešić postane ministar sigurnosti. Glasala je Sabina Ćudić. Evo i listinga u prilogu”, napisala je Karić.