Region

Iz austrijske policije apeliraju na sve građane, rođaci su rekli da je na snimci Danka!

Dvogodišnja djevojčica Danka Ilić, koja je 26. marta nestala kod Bora, vjerovatno je uočena na tramvajskoj stanici u Beču, objavila je bečka policija.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Djevojčica iz Srbije identificirana je na videu koji je snimio svjedok, objavila je policija u srijedu.

“Nakon što su rođaci djevojčice pogledali slike, pretpostavlja se da je vrlo vjerojatno riječ o nestaloj curici iz Srbije. Bečka policija traži objavljivanje snimaka po nalogu javnog tužitelja”, saopćeno je.

Policija je objavila i nove fotografije na kojima se vidi djevojčica u društvu dviju žena, prenosi Jutarnji list.

Javio se Srbin

Iz austrijske policije apeliraju na sve građane koji su vidjeli dvije žene sa snimke da odmah kontaktiraju policiju.

Kako je u utorak potvrdila bečka policija, srpskim vlastima u subotu se javio jedan Srbin koji živi i radi u Beču. Oko 20 sati on je u austrijskoj prijestolnici primijetio maleno dijete na tramvajskoj stanici Schottenring. Bilo je u društvu dviju odraslih žena.

Muškarac je vidio veliku sličnost između djevojčice i Danke koja je nestala u Srbiji te je odmah snimio dijete i dvije žene koje su bile s njom. Potom je snimke dao vlastima radi daljnje istrage.

Pročitajte još

Austrijska policija pokrenula je istragu, pa se osim za djevojčicom traga i za ženama sa snimke za koje se sumnja da su državljanke Rumunjske.

Mail iz Beča

Podsjetimo, srpska policija u noći na nedjelju dobila je mail iz Beča u kojem srpski državljanin navodi da je vidio djevojčicu koja podsjeća na nestalu Danku i opisuje scenu kojoj je svjedočio.

Naime, Bečka policija pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić nakon što je državljanin Srbije koji živi u Beču, prijavio 30. marta da je na autobusnoj stanici u centru austrijskog glavnog grada vidio djevojčicu, koja, navodno, nalikuje nestaloj Danki, u pratnji dvije žene.

Interpol je pokrenuo međunarodnu potragu za Dankom Ilić (2) prije sedmicu dana. Na snazi je žuta potraga, koja se raspisuje u slučaju potrage za nestalim osobama ili zbog identifikacije osobe koja se ne može samoidentificirati, prenosi Fena.