BiH

Bećirović organizirao iftar za ambasadore i reisu-l-ulemu Kavazovića

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović organizirao je iftar za ambasadore, šefove diplomatskih predstavništava u Bosni i Hercegovini i reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH dr. Huseina ef. Kavazovića, saopćeno je iz Bećirovićevog kabineta.

FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH
FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH

Iskazujući dobrodošlicu zvanicama Bećirović je, između ostalog, kazao da je u našoj tradiciji da i tokom ramazana s radošću dočekujemo prijatelje.

Pročitajte još

Po njegovim riječima, iftar je vrijeme kada vjernici prekidaju post i tu radost obično dijele s porodicom i prijateljima.

– Ramazan nam donosi okupljanja, razgovore, druženja i povećanu pažnju jednih prema drugima. Ovo je mjesec kada obnavljamo svoju vjeru i istrajnost u dobru. Također, ovo je prilika da još jednom iskažemo posebno poštovanje i solidarnost prema palestinskom narodu u Gazi. Svi zajedno želimo da ova tragedija prestane i da mir zavlada u Palestini. Zahvalan sam reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH dr. Huseinu ef. Kavazoviću, ambasadorima i šefovima diplomatskih predstavništava u Bosni i Hercegovini što su nam ukazali posebno poštovanje i čast da ovaj iftar dočekaju s nama, u zgradi Predsjedništva BiH – rekao je predsjedavajući.