Jet set

Barry Manilow oborio slavni rekord Elvisa Presleyja: ‘Volim nagrade, ali ne bih ovdje bio bez vas...‘

Barry Manilow upravo je prestigao samog kralja - Elvisa Presleyja, po broju nastupa u Westgate Las Vegas Resort & Casinu, donosi portal WBUR.

FOTO: EPA-EFE/STIAN LYSBERG
FOTO: EPA-EFE/STIAN LYSBERG

Bila je to teško dostižna brojka, iako je Elvis umro s 42 godine, a Manilowu ima 80. No karijera ove ikone 70-ih proteže se desetljećima i za njega su brojni hitovi koji su zauzimali vrhove ljestvica, a i dalje su popularni.

S pjesmama kao što su “Mandy” i “Copacabana, Manilowov glatki vokal i opuštene melodije, analizira WBUR, doveli su do desetaka milijuna prodanih ploča, iznjedrili obrade čak i one od animiranih hit junaka “Malaca” te učvrstili njegov status među najpopularnijim američkim izvođačima, piše Jutarnji.hr.

Počevši od 1969., Presley je započeo vlastitu rezidenciju u Westgateu, tada nazvanom International Hotel. Do 1976. godine, američka ikona održala je 636 koncerata, prije svoje prerane smrti sljedeće godine. Manilow je pak prošlog vikenda imao svoj 637. koncert, oborivši rekord kroz niz nastupa u korist brojnih dobrotvornih organizacija, uključujući Dječji centar Barbara Sinatra i Victoria‘s Voice.

“Stvarno se sve vrti oko vas. Znate da volim nagrade i sve što ide uz to, ali ne bih bio ovdje da nije bilo vas. Hvala vam što ste došli večeras i kroz sve godine.”, govori svaki put Manilow za svojih koncerata u Las Vegasu.

Prihvati notifikacije