Politika

Bakir Izetbegović: Morat ćemo ponovo braniti vrijednosti za koje smo se izborili

U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održana je tribina Stranke demokratske akcije na temu "Odgovori SDA na aktuelna politička pitanja".

FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Prisutnima se obratio predsjednik SDA Bakir Izetbegović, istaknuvši u uvodu obraćanja da posljednji skupovi stranke po brojnosti i energiji podsjećaju na period njenog osnivanja 1990. godine.

Morat ćemo ponovo braniti vrijednosti za koje smo se izborili

Ovdje je zaista srce Bosne. Kada uzmemo sve ono što se odnosi na našu zemlju, na državu, na narod, ekonomiju, stranku, kada bi svugdje u BiH bilo kao što je to ovdje, onda bi svi problemi bili riješeni – kazao je Izetbegović.

Svijet i odnos snaga u njemu se, smatra Izetbegović, radikalno mijenjaju, a sve te promjene, dodao je, imaju odjek na odnose u BiH. Najkonkretniji utjecaj na stanje u BiH imaju susjedne zemlje i sa njima povezane političke snage u BiH. U vremenu koje je pred nama morat ćemo ponovo braniti vrijednosti za koje smo se izborili, mir, stabilnost, cjelovitost zemlje, identitet, vjeru, sistem vrijednosti. Da je sreće, pameti, razuma, korektnosti, to ne bi bilo tako. Sve što očekujemo od aktera u susjedstvu jeste da poštuju međunarodne ugovore i dobrosusjedske odnose – izjavio je Izetbegović.

Prihvati notifikacije