Jet set

Baka Prase saslušan zbog sumnje da je ljude navodio na kripto prevaru 

FOTO: INSTAGRAM
FOTO: INSTAGRAM

Youtuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, ispitan je danas u policiji u svojstvu građanina zbog sumnje da je, putem interneta, pozivao ljude da ulože novac u kripto-projekat. 

Kako nezvanično saznaje Nova.rs, Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal (VTK) je povodom saznanja da je Bogdan Ilić putem interneta u određenom vremenskom periodu pozivao zainteresovana lica da investiraju novac u tzv. “kripto-projekat QubitTech”, koji je predstavljao platformu za piramidalno prevarno investiranje u posebne tzv. “blockchain digitalne tokene”, uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja Odjeljenju za VTK SBPOK MUP RS. 

Ilić je policijski poziv primio u ponedeljak, 19. septembra, za pristupanje danas, 21. septembra u 10 sati, radi davanja izjave u svojstvu građanina na navedene okolnosti. 

Davanje izjave je okončano u 11 sati nakon čega je Bogdan Ilić napustio prostorije MUP. 

Ni jedna dodatna mjera osiguranja prisustva nije primijenjena prema navedenom licu s obzirom da se pozivu odazvao bez zadrške. O daljim javnotužilačkim odlukama u vezi ovog predmeta koji je u nadležnosti Posebnog tužilaštva za VTK, javnost će biti blagovremeno obaviještena. 

Podsjetimo, poznati youtuber se sedmicama unazad nalazi u žiži javnosti. Naime, on vodi rat na internetu s vlasnikom televizije „Pink“ Željkom Mitrovićem. Ilić je u svom jednom obraćanju istakao da je od svih optužbi koje je Mitrović izrekao na njegov račun tačno jedino ovo zbog čega je saslušan. 

On je istakao da nije znao da je riječ o prevari, i da je to objavio na svojim društvenim mrežama po preporuci drugih ljudi. 

Prihvati notifikacije