Jet set

Axl Rose na komemoraciji Lisi Marie Presley odsvirao na klaviru November Rain

Alanis Morissette, Billy Corgan i Axl Rose bili su među onima koji su odali počast Lisi Marie Presley, tokom javne komemoracije preminuloj pjevačici u nedelju, 22. januara.

FOTO: PATRICK LANTRIP/DAILY MEMPHIAN
FOTO: PATRICK LANTRIP/DAILY MEMPHIAN

Komemoracija je održana na travnjaku ispred kuće i muzeja Graceland porodice Presley u Memphisu, u Tennesseeju. Lisa Marie Presley, jedina Elvisova kćerka i jedina nasljednica njegovog imanja, preminula je 12. januara u 54. godini nakon što je doživjela zastoj srca u svom domu u Calabasasu.

Ranije je najavljeno da će Presley biti sahranjena na lokaciji Graceland pored njenog sina, Benjamina Keougha, koji je preminuo u 27. godini 2020.

U vrtovima Gracelanda počivaju Elvis, njegovi roditelji Vernon i Gladys i njegova baka Mini Me.

“Znam da je Lisa veoma voljela svoju porodicu i bila je žestoko zaštitnički nastrojena prema svom ocu i njegovom nasljeđu. Nikada u milion godina nisam zamišljao da sam ovdje, da pjevam pod ovim okolnostima“, rekao je Axl Rose, član grupe Guns N’ Roses, koji je na komemoraciji na klaviru izveo hit November Rain.

Billy Corgan, frontmen grupe The Smashing Pumpkins, izveo je na komemoraciji pjesmu Sheilla, a Alanis Morissette numeru “Rest”.

Na komemoraciji su govorili Lisina majka Priscilla Presley, kao i sin Riley Keough, piše NME.

Prihvati notifikacije