BiH

Arnautović povodom Dana nezavisnosti BiH održao predavanje za učenike Gimnazije SSST

Član Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine Suad Arnautović danas je, povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, održao predavanje za učenike Gimnazije SSST, čiji je osnivač Univerzitet - Sarajevska škola za nauku i tehnologiju (SSST).

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Arnautović je u svom obraćanju posebno istaknuo značaj referenduma održanog 1992. godine, kao najvažnijeg događaja u modernoj historiji Bosne i Hercegovine.

Govorio je i o važnosti učešća mladih u izbornom procesu, te o izazovima koji predstoje u ovoj izbornoj godini, a povodom održavanja lokalnih izbora u BiH.

Pročitajte još

Arnautović je naglasio važnost izlaska mladih na ovogodišnje lokalne izbore i značaj obavljanja njihove građanske dužnosti.

Govoreći o aktuelnim izazovima s kojima se država BiH suočava danas, istaknuo je važnost otvaranja pristupnih pregovora sa Evropskom unijom kao generacijski iskorak, te kao nulti prioritet pristupanje BiH NATO integracijama.

Predavanje je održano u povodu obilježavanja 32 godine od proglašenja nezavisnosti Bosne i Hercegovine, te godišnjice utemeljenja Gimnazije SSST.

Prihvati notifikacije