Život

Apel za Vahidinovu transplantaciju bubrega, donor je njegova majka

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Vahidina Karića iz Sarajeva. Za njega je u funkciju stavljen humanitarni broj 17041, pozivom se doniraju dvije konvertibilne marke, a broj je jedinstven za sve telekom operatere u Bosni i Hercegovini.

FOTO: POMOZI.BA
FOTO: POMOZI.BA

“Njemu je potrebna transplantacija bubrega, a Vahidinova majka Zlata je donor i ona dokazuje da majčinska ljubav nema granica. Vahidin već godinu dana živi od dijalize do dijalize. Dijalize jako teško podnosi, jer su mu krvni sudovi loši, te je bio nepokretan dva mjeseca. Pored problema sa bubrezima, Vahidinu je ugrađen i stent jer mu je srce radilo sa 49 posto kapaciteta, a i dijabetičar je već 21 godinu”, saopćeno je iz Pomozi.ba.

Nakon urađenih pretraga ustanovljeno je da je Vahidinova majka kompatibilan donor. Za njegovu transplantaciju u Istanbulu potrebno je 13.500 eura. S obzirom na to da se radi o izuzetno rizičnoj operaciji zbog njegovih srčanih problema i pucanja krvnih sudova Vahidin se odlučio za Tursku.

“Njegov prvi sin Benjamin preminuo je u četvrtoj godini od karcinoma. Dijagnoza je nažalost kasno uspostavljena, a sa Benjaminom otišao je i dio srca ovog dragog čovjeka. Sada živi za sina Vahdeta i kćerku Lejlu”, navedeno je iz Pomozi.ba.