Jet set

Amir Begović: Enesova podrška mi puno znači

“Predugo ja lutam ulicama tuge, na dnu čase našao sam spas, uzalud me tješe, uzalud se trude, zauvijek ću misliti na nas…”, dio je teksta pjesme “Pustite me da se napijem”, vrlo kvalitetnog i perspektivnog pjevača Amira Begovića iz Visokog, bratića naše estradne zvijezde Enesa Begovića, a koju je nedavno, usaradnji sa Produkcijom “Hayat”, prepustio “strašnom” sudu javnosti.

Enes i Amir Begović
FOTO: E. MURAČEVIĆ

Sudeći po broju pregleda na društvenim mrežama ovom pjesmom, nakon prve “Manje više”, je širomotvorio vrata koja vode do vrhova muzičkih top lista. Pjesmu, po njegovoj mjeri “skrojio” je Emrah Emšo, a u aranžersko ruho je “obukao” Almir Buza.

Amir Begović
FOTO: AMIR BEGOVIĆ

-Nakon kraće pauze odlučio sam da se značajnije posvetim svojoj karijeri, kaže Amir Begović. U pjesmi koja govori o gubitku ljubavi i traženju utočišta u nečem drugom, mnogi će se prepoznati što će doprinijeti tome da ona bude jedna od melodija koja će, u vremenu pred nama, biti moja muzička lična karta. Tokom ove godine odradit ću još jednu novu pjesmi i snimiti nekoliko covera. Tako želim počastiti one koji su svo ovo vrijeme iza stajali uz mene i podržavali me u radu.

Podrška i od Enesa Begovića, zasigurno, nije izostajala?

-I nije.On je u svakom trenutku bio uz mene, bodrio me, davao savjete kako da se ponašam u nemirnim estradnim vodama. Podrška je to koja mi je mnogo značila i još uvijek znači.