Život

Amina (13) oduševila sve: Svoje crteže prodaje u humanitarne svrhe i to za djecu u potrebi!

Amina Šehić (13) djevojčica koja ima izuzetan talenat u slikanju, za kratko vrijeme od pokretanja svoje stranice na Facebooku privukla je pažnju javnosti.

FOTO: FB / UMJETNIČKE SLIKE AMINA ŠEHIĆ
FOTO: FB / UMJETNIČKE SLIKE AMINA ŠEHIĆ
Amina Šehić

Ova djevojčica zaslužuje divljenje i pažnju jer svojim primjerom pokazuje svima nama da ne smijemo zaboraviti na vrijednosti i ono univerzalno dobro zbog kojeg još uvijek Sunce sija na zemlji.

Često me pitaju zašto volim prirodu i zašto je ona najzastupljenija na mojim slikama ? Odmalena su me roditelji odgajali…

Posted by Umjetničke slike Amina Šehić on Saturday, November 5, 2022

Svoje slike Amina izlaže u sklopu likovnih kolonija, festivala, radionica ali i samostalnih izložbi. Sve što priredi to i objavi na svom profilu i to isključivo u svrhu humanitarne misije. Kako se može vidjeti na njenom profilu novac od prodaje slika donira za djecu u potrebi, oboljelu od raka, kupuje im slatkiše i igračke.

Aleksa Šantić je u Mostaru opjevao prelijepu Eminu, a evo jedna Amina nije odoljela ljepotama divnoga Mostara 💖❤️💖

Posted by Umjetničke slike Amina Šehić on Thursday, June 23, 2022

Naše malo, nekome je zaista mnogo što je i sama Amina prepoznala kao vrijedni mali misionar. U svijetu gdje se veliki bore da ospore i onemoguće sve, jedna djevojčica iz Tuzle vraća nadu u bolje sutra.

Bravo divna Amina, koračaj hrabro svojim putem, želimo ti mnogo uspjeha u daljem radu i da postaneš velika umjetnica svjetskog glasa.

Srce mi je puno kada uspijem pomoći nekome i izmamiti mu mali osmjeh, ali istovremeno puca od bola što postoji toliko…

Posted by Umjetničke slike Amina Šehić on Thursday, August 11, 2022

Prihvati notifikacije