BiH

Amila Gadžun: U glavi mi se vraćaju slike Džene dok je bila živa

Ročište u predmetu "Džena Gadžun" danas je nastavljeno u Kantonalnom sudu u Sarajevu unakrsnim ispitivanjem majke preminule djevojčice Amile.

Amila Gadžun
FOTO: FACEBOOK AMILA DŽENA GADZUN

Nakon završetka ročišta majka preminule djevojčice se obratila medijima.

Pročitajte još

– Nemam snage da išta pričam. Stvarno ne mogu – kratko je kazala.

Na pitanje novinarke kako je ispitavanje već bilo mučno i trajalo je skoro tri sata. Amila Gadžun je izjavila kako se sve odvijalo još 2019. godine.

– Nema osobe koja bi se mogla sjetiti svih detalja. U glavi mi se vraćaju slike Džene dok je bila živa, kako je izgledala. Kada mi postave neko pitanje za nju meni dolazi samo kad je bila živa. Nemoguće se sjetiti svega – istakla je kroz suze.

Odbijen zahtjev za izuzeće tužioca

U sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu održano je ročište u slučaju “Džena Gadžun”. Sudsko Vijeće je odbilo zahtjev za izuzećem tužioca kao neosnovan.

Nastavljeno je ispitivanje majke preminule djevojčice Džene Gadžun od strane odbrane.

Advokat Alen Nakić je sve vrijeme postavljao pitanja iz zdravstvenog kartona djevojčice, iako svjedok ne raspolaže istim, kao ni medicinskim znanjem.

Na tvrdnje Amile Gadžun kako ona ne raspolaže medicinskim znanjem, nego je domaćica drugoopotužena Nina Jovanović se nasmijala, zbog čega je napravljen zapisnik u sudnici.

Damir Koldžo, branilac drugooptužene Nine Jovanović, također je ispitivao svjedoka s fokusom na razgovor putem Instagrama između svjedoka i drugoptužene.

Pitanja su većinom bila vezana za period operacija, zdravstveno stanje djevojčice, odnos svjedoka s drugooptuženom i o iskazima s glavnog pretresa. Branilac trećeoptužene Đorđe Jugović također je ispitivao svjedoka.

Prvooptuženi Suad Rožajac se izjasnio da nema pitanja, dok je druooptužena Nina Jovanović unakrsno ispitivala svjedoka.

Zbog isteka predviđenog vremena ročište se odgađa i pomjera za 25.1., kada će Tužilaštvo pozvati svjedoka Jasminu Bejtović.

Podsjetimo, optuženi u ovom predmetu su troje ljekara Suad Rožajac, Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, protiv kojih se vodi postupak zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.

Suđenje je prekinuto i pretprošli put, a odgođeno je šest puta, najčešće zbog bolesti nekog od optuženih.