BiH

Ajanović: Tuzlanska naselja su zanemarena do te mjere da kanalizacija izvire uz put kojim se kreću djeca

Kandidat za gradonačelnika Tuzle Mirnes Ajanović je medijima uputio saopćenje za javnost u kojem navodi problematiku u pojedinim tuzlanskim naseljima, konkretno Križanima koje već godinama uz vidljivo lošu putnu infrastrukturu trpi i problem izljevanja kanalizacije.

FOTO: MIRNES AJANOVIĆ/FACEBOOK
FOTO: MIRNES AJANOVIĆ/FACEBOOK

Preko stotinu snimljenih video priloga iz raznih djelova Tuzle i brojni pozivi za odlazak na teren, dokazuju da realno stanje u Tuzli koje nije onako kakvim ga je gradska vlast prikazivala građanima. Video snimci i brojne izjave građana pokazuju da je stanje izrazito loše, a da je građanima od strane vlasti i režimskih medija prezentirana našminkana stvarnost.

Jedan od krajnje teških primjera navedenog jeste stanje u mjestu Križani koje već godinama uz vidljivo lošu putnu infrastrukturu trpi i problem izljevanja kanalizacije i ostalih otpadnih voda na dionicu puta koja se svakodnevno koristi, a naročito je zabrinjavajuće što se istom kreću i djeca na putu do škole. Osim što izljevanje ovih voda faktički onemogućava bilo kakvu komunikaciju ovog naselja sa ostatkom Tuzlu tako su ova izljevanja i plodno tlo za dalju transmisiju fekalnih materija i zaraze.

Ovakvi problemi ne smiju postojati u 21. stoljeću, a upravo sam u svom Planom djelovanja od preko 150 tačaka, pod tačkom 129. predvidio redovno obilaženje mjesnih zajednica i saradnju sa istim kako bi se na vrijeme poduzele mjere sanacije, istakao je Mirnes Ajanović, nezavisni kandidat za Gradonačelnika Tuzle, a više možete pogledati u video prilogu pod naslovom: “Tuzlanska naselja su zanemarena do te mjere da kanalizacija izvire uz put kojim se kreću djeca”.

Prihvati notifikacije