Politika

Adnan Habibija izlazi na megdan Tigru

Nakon što je najavljeno da će ispred stranke SDA za gradonačelnika Bihaća biti Fikret Abdić Tigar, još jedan kandidat stigao je iz SDP-a i riječ je o Adnanu Habibiji, bivši dopredsjedavajući Gradskog vijeća Bihać.

FOTO: BIHAC.ORG
FOTO: BIHAC.ORG

Svoju kandidaturu je najavio na službenom Facebook profilu.

“Dragi moji Bišćani, prihvatio sam kandidaturu za gradonačelnika Bihaća ispred Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Svjestan sam teškog zadatka i odgovornosti, ali sam odlučan da zaslužim vaše povjerenje i hrabro preuzmem odgovornost za vođenje grada u ovom teškom periodu”, naveo je Habibija.

Poručio je, između ostalog, i to da svi hrabro moraju stati uz Bihać te naglasio da će kampanja trajati kratko, ali da će on u tih 30 dana fokusirati na razgovor sa ljudima Bihaća o planovima za naredne dvije godine i viziji razvoja Grada Bihaća do 2028. godine.

Podsjetimo, nešto ranije je premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić također na Facebooku uz objavu fotografije sa Fikretom Abdićem Tigrom, trenutnim zastupnikom u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, najavio njegovu kandidaturu za gradonačelnika Bihaća.

Abdić Tigar je od 2018. godine zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

S druge strane, dosadašnji gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić u novembru je saopćio da će prihvatiti mandat u Skupštini Unsko-sanskog kantona (USK). To znači da će uskoro u ovom gradu biti održani vanredni gradonačelnički izbori.

Prihvati notifikacije