Politika

Nihad Uk: Mijatovićev komentar je proizvod frustracije

FOTO: FACEBOOK / NIHAD UK
FOTO: FACEBOOK / NIHAD UK

Nihad Uk, generalni sekretar Naše stranke, komentarisao je izjvau Vojina Mijatovića, potpredsjednika SDP-a, koji je na Twitteru “apelova na SDP i NiP da budući premijer Kantona Sarajevo ni po koju cijenu ne bude neko iz Naše stranke”.

Pročitajte još

“Nažalost, nimalo korektan komentar gospodina Mijatovića, nekako taj komentar vidim da je proizvod frustracije. Iskreno, meni je drago da se drugi visokopozicionirani SDP-ovci ograđuju od njegovog komentara. Odnosi između Naše stranke i SDP-a će ostati najbolji u BIH, nama je SDP najbliži ideološki. Ovo što pojedinci, ili što je u ovom slučaju potpredsjednik SDP-a rekao, smatram ličnim mišljenjem te da ne treba davati previše pažnje tom komentaru”, kazao je Uk za TV Sarajevo.

Uk smatra da je ovakav Mijatovićev komentar to što je “Naša stranka veoma glasna po pitanju nedavanja četvrtog mandata SNSD-u u Domu naroda BiH”.

“Pokret za državu i gospodin Mijatović imaju veliku odgovornost da donesu pravu odluku, a to je da zajedno sa opozicijom u RS-u dogovore da pošalju jednog člana, tog famoznog četvrtog delegata u Parlament BiH jer je to patriotska odluka”, zaključio je Uk.