Magazin

Tajna dobrog izgleda Jelene Rozge, jednu namirnicu zimi nikad ne preskače

Popularnoj pjevačici Jeleni Rozgi je 2006. godine otkrivena hipertireoza, a nakon toga i tahikardija.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Pjevačica tvrdi da je zbog svog zdravstvenog stanja održavala istu težinu dugi niz godina.

“Moji problemi sa štitnom žlijezdom ne daju mi da se ugojim ni pola kilograma, ali ima i do genetike i do toga što živim pored mora. Štitna žlijezda ponekad umije baš da me zeza, ali generalno se dobro osjećam. Ne dam se ja, samo osmijeh na lice i pozitiva”,  priča pjevačica i dodaje:

“Sada je najvažnije da se što manje uzrujavam, i zbog srca i zbog štitne žlijezde. U prethodnih nekoliko godina sve koncerte sam otpjevala bez problema zahvaljujući terapiji i disciplini. I dalje skoro dva sata mogu da pjevam i igram sa svojom publikom”, prenosi Najžena.

Najbolji trening za pjevačicu su njeni nastupi

“Na bini provedem nekoliko sati pjevajući i plešući, i to je odličan način da se ostane ‘fit’ i bude u dobroj kondiciji”, kazala je ona i dodala da pazi i šta jede, iako je, kako ističe, veliki gurman.

“Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Ipak, zimi obožavam da jedem pečeno kestenje”, objašnjava Rozga koja kaže da je umjerenost sve što je potrebno, prenosi Wanted.

Kako izgleda jelovnik Jelene Rozge

Doručak: Omlet sa bjelancima, maslinama i mladim sirom

Ručak: Supa, meso, salata

Večera: Riba i povrće