IT

Po prvi put u historiji Football Manager stiže na PlayStation

Sports Interactive najavio je novo izdanje Football Managera. Imat će licenciranu Ligu prvaka, fizičko izdanje bez diska i verziju za PlayStation.

FOTO: SEGA GAMES
FOTO: SEGA GAMES

Neki su nogometni menadžeri friško ostali bez posla, a svi mi kobajage-menadžeri zaposlit ćemo se od 8. 11. ove godine kad stiže Football Manager 2023. Ovogodišnje izdanje bit će dostupno na najviše platformi u historiji serijala.

Osim PC verzije koja se podrazumijeva, moći će se igrati na Xbox Series, Nintendo Switch i prvi put ikad – na PlayStationu 5. Osim toga, Touch verzija igre pojavit će se na Google Playu, ali isto tako prvi put na App Storeu, te u sklopu Apple Arcade pretplate.

Za sada je otkriveno nekoliko novosti za igru. Ove godine naglasak u gameplayu bit će dublja razina interakcije s fanovima kluba, odnosno navijačima i gledaocima. To je dio koji u prethodnim izdanjima nije bio naročito interaktivan ni pretjerano značajan, što se ne može reći za situaciju u stvarnom nogometu.

Što se tiče licenciranih sadržaja, prvi put u serijalu Football Manager 2023 imat će licencirana UEFA takmičenja: Ligu prvaka, Evropsku ligu, Konferencijsku ligu i UEFA Super Kup.

Novosti očekuju i kupce fizičkog izdanja igre u kutiji. Naime, poznato je da se Sports Interactive već neko vrijeme zalaže za zeleni pristup pa pakiranja Football Manager igara nisu plastična. Sad će otići korak dalje tako da u fizičkom izdanju zapravo ni neće biti igre, jer neće biti ni optičkog diska. Umjesto toga, u papirnatoj kutiji dobit ćete papirić s kodom za aktivaciju digitalnog izdanja, piše HCL.

Čemu onda uopće kupiti fizičko izdanje? Ha, kutija vam uvijek može poslužiti za udaranje nekih muha ili kao podmetač za čašu ili šalicu.