BiH

Fadil Novalić slagao Lanu Pudar i razbjesnio javnost: Slikao se pored bagera na gradilištu koje ne postoji

– Obezbijedili smo novac za bazen i u startu riješili najveći problem. Naredni korak je potpis ugovora Vlade FBiH i Grada Mostara. Želimo održati ovu energiju i u što kraćem roku projekat dovesti do kraja – rekao je Fadil Novalić kada je dočekao zlatnu Lanu Pudar.

Tada se čak i sa gradonačelnikom Mostara Marijom Kordićem uslikao sa bagerima na mjestu gdje bi trebao biti bazen u Mostaru.

Kada je Novalić otišao iz Mostara, otišli su i bageri, a od izgradnje bazena nema ništa.

FOTO: SDP
FOTO: SDP

To su potvrdili i iz mostarskog SDP-a, koji su obavijestili javnost da na mjestu gdje bi trebalo biti gradilište, nema ničega.

“Drago nam je da su prije nekoliko dana optuženici kojima se sudi u aferi ‘Respiratori’ Fadil Novalić (SDA) i Jelka Milićević (HDZ) zajedno sa svojim stranačkim kolegama Kordićem (HDZ) i Marićem (SDA) započeli radove na izgradnji mostarskog olimpijskog bazena”, saopćili su iz SDP-a.

Pročitajte još

Naglasili su kako to pokazuje da SDA i HDZ zajednički i koordinirano vode predizbornu kampanju.

“Kako smo tada mogli čuti, Fadil Novalić i Jelka Milićević obećali su za mostarski bazen ‘novca koliko bude trebalo’. Međutim, u cijeloj priči jutrošnja slika ‘izgradnje bazena’ s lokacije na kojoj su se s bagerima slikali Kordić i Marić pokazuje da strojevi i radovi postali ‘nevidljivi’, a obećane milione maraka također niko nije vidio”, navode.

Na kraju, još jednom su uputili čestitku zvaničnicima SDA i HDZ-a.

“Zbog toga, čestitamo SDA i HDZ-u početak kampanje i nastavak nevidljive izgradnje bazena s nevidljivim bagerima i projektom za bazen kojeg još niko nije vidio”, zaključili su iz mostarskog SDP-a.