Politika

Izetbegović: Da je Radončić umjesto Bećirovića, ja bih bio zabrinutiji

Bećirović je na budžetu pola života., piše otvorena pisma. Da li se neko sjeća jedne rečenice iz tih pisama? A koštala su nas dva miliona KM,... izjavio je lider SDA

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Lider SDA Bakir Izetbegović boravio je danas u Mostaru uoči početka predizborne kampanje, a tom prilikom je i odgovarao na pitanja građana.

O posljednjim optužbama kandidata za Predsjedništvo BiH Denisa Bećirovića Izetegović je kazao:

– Da vam pravo kažem, nisam to pročitao. Rekli su mi da me optužio da ratnohuškački nastupam. A pri tome je bio u blizini HDZ-ovog sjedišta i nije njih ni spomenuo.

Fahrudin Radončić je, kazao je Izetbegović odgovarajući na pitanje o tome ko bi bio ozbiljniji rival kao kandidat oponentskog bloka, mnogo ozbiljniji kandidat od Bećirovića.

– Kada se ponudite za takvu poziciju, onda morate biti sigurni da možete nešto ponuditi u ovakvim okolnostima. Gospodin Bećirović je na budžetu pola života. Piše otvorena pisma. Da li se neko sjeća jedne rečenice iz tih pisama? A koštala su nas dva miliona KM. Naravno da su mogli imati jače kandidate. Uz sve naše prepirke sa gospodinom Radončićem, mi ne možemo kazati da on nije napravio velike stvari, opipljive i vidljive, stvari koje će ostati iza njega. Da je Radončić umjesto Bećirovića, ja bih bio zabrinutiji – izjavio je Izetbegović.