Region

Ubica sa Cetinja je nakon pokolja uzeo telefon i nazvao komšiju. Rekao mu je stvari od kojih se ledi krv u žilama

Cetinjanin Vuk Borilović (34) jučer je u centru Cetinja ubio deset sugrađana, a ranio njih šestero, među kojima i dvoje maloljetne djece.

FOTO: BORIS PEJOVIĆ/VIJESTI.ME
FOTO: BORIS PEJOVIĆ/VIJESTI.ME

Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike, a njega je, tokom razmjene vatre s policijom, hicima iz pištolja ubio sugrađanin N.K. Kako pišu Vijesti, Borilović se odbijao predati policiji iako je bio opkoljen.

Četiri pacijenta s teškim povredama primljena su sinoć u Klinički centar Crne Gore. “Tri pacijenta operirali su neurokirurzi, kirurg i ortoped.

Radi se o veoma ozbiljnim ozljedama i za sada se ne možemo izjasniti o definitivnoj prognozi”, rekao je dežurni kirurg u Centru, Perica Maraš. Borilovićevo tijelo poslano je na obdukciju, a prema neslužbenim informacijama, ima više prostrijelnih rana.

Prema službenim podacima, Boriloviće je oko 15:30 ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg M., potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku – Natašu Pajović Martinović.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”, tvrde sugovornici Vijesti iz Uprave policije.