Region

Milanović: Na kraju ću ja Vučića odvesti za ruku u Jasenovac, ustaša u RH je malo, četnika u Srbiji puno

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović se osvrnuo na posljednje komentare srbijanskog predsjednika Vučića, koji je tvrdio da mu nije dozvoljeno da posjeti Jasenovac.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

Dajte da prvo raščistimo tajming pada ukrajinskog aviona sa srpskim oružjem i Vučićeve eskapade. Činjenica je da je danima prije pada aviona Vučić pripremao svoj put u Jasenovac i da vjerovatno nisu namjerno srušili avion. Nije povezano jedno s drugim. No nije se radilo kako se trebalo raditi. Radilo se potajno preko posrednika. Bio sam detaljno o tome obaviješten cijelo vrijeme, ali nisam o tome govorio – kazao je Milanović.

– Gospodin Vučić je to trebao službeno najaviti. To je normalno da se tako napravi. On je prvi srpski predsjednik koji je to tražio. Vučić u zadnje vrijeme vidim da balansira svoje izjave pa i oko tog mita da je u Jasenovu stradalo 700.000 ljudi, pa nije ni blizu. Šta 90.000 ljudi nije dosta? Ako želiš konkretan susjedski odnos, pa daj doprinesi tome – rekao je Milanović.

– Što se tiče odlaska u Jasenovac, na kraju ću ga ja tamo odvest za ruku ako ne bude išlo drukčije – dodao je Milanović.

– I pazite, govoriti da je hrvatska vlast ustaška. Pa baš nije. Ustaša ima jako malo u Hrvatskoj, ali četnika u Srbiji koliko hoćeš – dodao je.