Kultura

Počinje Street Food Fest, nezaobilazan događaj za sve ljubitelje dobre hrane

Treće izdanje Street Food Festivala u Širokom Brijegu počinje u petak i trajat će do 24. srpnja na prostoru parka Sajmište.

FOTO: FENA
FOTO: FENA

Miris pripreme ukusnih burgera, steakova, sushija, sendviča od uštipaka i drugih specijaliteta moći će se osjetiti iz festivalskih kućica već od 17 sati, najavili su organizatori.

Svečano otvaranje festivala planirano je u 19 sati, a u glazbenom dijelu programa prve večeri nastupaju Ultrazvuk band te Vojko V koji će zabavljati posjetitelje od 23 sata.

Festivalske kućice će i u subotu i nedjelju početi s radom od 17 sati. Dječji program svaki danom planiran je od 17,30, a najmlađi će moći uživati u modeliranju balona, oslikavanju lica, dječjem turniru u futsalu i cheerleading radionici.

Koncert Nene Belana & Fiumensa u subotu počinje od 21,30, dok od 23,30 nastupa DJ Tomo.

U nedjelju, posljednjeg dana Festivala, u 18 sati bit će održana izložba radova likovne kolonije Galerije Vrba.

U 19 sati počinje koncert grupe “Istovar uglja” iz Mostar Rock School dok je u 20,45 sati planirana dodjela nagrada najboljim izlagačima SFF-a.

Treće izdanje Street Food Festa u Širokom Brijegu zaključit će koncert domaćeg glazbenika Joze Mikulića koji će početi u 21 sat.

Ovogodišnji vrhunski program i izlagači (Reshetka International, Profa Asian Food, Food bar Guloso, Kodiak burger & steak, Restoran Domano/Hotel Park, Von Herzog, Hajdučke Vrleti, Shankly’s Pub i Marshall’s Gelato) privukli su pozornost i jednog od najpopularnijih food blogera u BiH, Nene Svjetlanovića koji je nedavno napravio burek sa sirom i izazvao veliku pozornost javnosti.

“…Sretan sam što ću ovog puta samo da probavam tuđe inovativne ideje i recepte, a ne da prezentiram svoje, pogotovo nakon što sam se u zadnje vrijeme malo više igrao s tradicijom i pod hitno moram da smislim neko novo jelo jer se osjećam kao da trenutno nosim pečat čovjeka koji je skrnavio burek”, kaže Neno.

Ulaz na sve večeri festivala je besplatan.