BiH

Delegacije PSBiH i Sobranja Sjeverne Makedonije razgovarale u PSNATO-u

Članovi delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini NATO-a (PSNATO) Kemal Ademović, Marina Pendeš i Obren Petrović danas su u Luksemburgu, tokom 69. proljetnog zasjedanja PSNATO-a, razgovarali sa članovima delegacije Sobranja Republike Sjeverne Makedonije u PSNATO-a Miletom Talevskim i Ilijom Nikolovskim.

FOTO: SEKTOR ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU PSBIH
FOTO: SEKTOR ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU PSBIH

Iz PSBiH je saopćeno da je tokom susreta razgovarano o temama koje su na programu i dnevnom redu 69. proljetnog zasjedanja PSNATO-a.

“Razmijenjena su mišljenja o budućnosti NATO-ove politike ‘otvorenih vrata’, u svjetlu dvije decenije dugog iskustva Republike Sjeverne Makedonije na putu ka članstvu u NATO-u. Prenoseći ta iskustva, članovi delegacije Sobranja Republike Sjeverne Makedonije bezrezervno su podržali euroatlantski put Bosne i Hercegovine i ponudili pomoć BiH na tom putu“, navodi se u saopćenju Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Članovi obje Delegacije izrazili su želju da se intenziviraju razgovori zvaničnika dvije države, posebno saradnja parlamentarnih delegacija i parlamentarnih tijela.

Obzirom na veoma dobre bilateralne odnose dvije zemlje, zaključeno je da prostora za saradnju ima puno više, posebno u procesu vođenja pregovora o pristupanju Evropskoj uniji.

Sastanku je prisustvovao i šef Misije Bosne i Hercegovine pri NATO-u ambasador Mitar Kujundžić.