Poznata čokoladica, kremasti fil, banane i glazura čine je nedoljivom.

Sastojci:
15 komada kinder bueno čokoladica
300 g mljevenog keksa
100 g nutele
150 g putera
Za fil:
400 g maskarpone sira
200 g šećera u prahu
1 kašičica ekstrakta vanile
400 ml slatke pavlake
150 g prženih lješnaka
4 banane
Za glazuru:
160 g čokolade
30 ml ulja
Za dekoraciju:
3 kinder bueno čokoladice
200 g jagoda
30 g bele čokolade
30 g mlečne čokolade
Priprema:
Po ivici u krug poredajte kinder bueno, treba da stoji uspravno. U posudi pomješajte mljevenu plazmu, nutelu i istopljeni puter. Dobijenu smjesu dobro utisnite na dno kalupa. Stavite u frižider na pola sata. U posudi pomješajte maskarpone, šećer u prahu, vanili i slatku pavlaku. Dobro umutite, a lješnake izblendirajte, pa dodajte u fil i promješajte. U kalup sipajte malo fila, pa poredajte banane uspravno. Isjecite veće komade banane. Sipajte preostali fil i poravnajte. Stavite u frižider na još sat vremena. Čokoladu otopite sa uljem, pa prelijte preko kolača. Stavite u frižider na još pola sata. Ukrasite kinder buenom, jagodama, istopljenom belom i mlječnom čokoladom. Stavite u frižider na 30 minuta.