Morski pas u Neumu
bih

Morski pas slučajno uhvaćen u Neumu

Danas je u Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru, lokalni ribar ostvario rijedak ulov – upecao je mladunče morskog psa modrulja, poznatog i pod nazivima modri kučak, pas modrac, pas modrak, pas modrulj ili zupka.

Četiri najčešća mita o rezoluciji o genocidu u Srebrenici
bih

Četiri najčešća mita o rezoluciji o genocidu u Srebrenici

U danima prije glasanja o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija političari iz Republike Srpske i Srbije preplavili su javni prostor dezinformacijama i netačnim tvrdnjama o rezoluciji. Njihove izjave sadržavale su navode poput onih da će rezolucija označiti Srbe genocidnim narodom ili da će rezolucija dovesti do ukidanja Republike Srpske.

1. maj 2024 Mostar
bih

1. maj obilježen u Mostaru dijeljenjem graha (FOTO)

Proslava 1. maja, Međunarodnog praznika rada uz sindikalni grah održana je u srijedu na mostarskom šetalištu kod parka Zrinjevac, a Mostarcima je grah dijelio gradonačelnik Mostara Mario Kordić. Kazao je kako je pripremljeno 1000 porcija graha koje danas namjeravaju podijeliti sugrađanima.

Gorjeli štandovi u Vrapčićima
bih

Gorjeli štandovi u Vrapčićima

Pripadnici Odjela krim policije i Odjela protupožarne zaštite MUP-a HNK danas su izašli na požarište na pijaci u Vrapčićima, kod Mostara gdje su u utorak večer gorjela tri štanda, potvrdio je za Fenu glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić.

Duge kolone vozila na izlazima iz BiH
bih

Duge kolone vozila na izlazima iz BiH

Pojačan je promet vozila prema jugu Bosne i Hercegovine tako da su i dalje gužve na naplatnom mjestu Bradina na autocesti A-1 i usporeno se saobraća na relaciji Tarčin - Konjic - Jablanica.