Politika

Helez razgovarao sa ambasadorom Pakistana. evo šta je obostrani interes

Ministar odbrane BiH Zukan Helez sa saradnicima razgovarao je sa ambasadorom Islamske Republike Pakistan u BiH, NJ.E. Akhtar Jamil Raom.

FOTO: MO BIH
FOTO: MO BIH

Na sastanku se razgovaralo o bilateralnoj saradnji u oblasti odbrane između dvije zemlje uz konstataciju da je dosadašnji nivo saradnje na izuzetno visokom nivou.

Ministar Helez je upoznao ambasadora Akhtara sa trenutnim aktivnostima MO i OS BiH i naglasio najznačajnije prioritete naše zemlje na vanjsko-političkom planu, a to su članstvo u NATO savezu i EU.

Sagovornici su se složili da postoje oblasti u okviru kojih je moguće i potrebno snažnije sarađivati uz obostrani interes i na zadovoljstvo dvaju država.

Ambasador IR Pakistan je naglasio punu podršku trenutnim političkim procesima u našoj zemlji i pohvalno govorio o brzom formiranju vlasti na državnom nivou, što će, kako je kazao, ubrzati dinamiku ostvarenja strateških ciljeva Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su iskazali očekivanja za nastavkom bilateralne sardanje u sferi školovanja i obuke vojnog personala, kroz razmjenu posjeta na visokom nivou, kao i u obalstima od obostranog interesa za naše dvije prijateljske zemlje.

U pratnji ambasadora Akhtara sastanku je prisustvovao i gospodin Shakaib Refique, zamjenik ambasadora, dok je uz Ministra odbrane sastanku prisustvovao šef kabineta ministra, Salko Beba.