Region

Vučić imenovao velikog protivnika Milorada Dodika za svog savjetnika

"Adam Šukalo imenovan je na funkciju savetnika predsednika Srbije za regionalna pitanja sa 15. martom 2023. godine", objavljeno je u Službenom glasniku.

FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RINGIER

Šukalo je široj javnosti postao poznat kada ga je uhapsila policija Republike Srpske 2022. godine zbog sumnje da se bavio kupovinom glasova uoči izbora. Njegovo hapšenje opozicionari su predstavljali kao političko, a novinar Slobodan Vasković objavio je tada da je njegovo hapšenje naredio Milorad Dodik, piše N1.

Adam Šukalo podržava grupu Pravda za Davida.

Nakon hapšenja Okružno tužilaštvo Banja Luka nije saslušavalo uhapšene.

“Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je od strane policijskih službenika MUP-a RS-a, Uprave kriminalističke policije, obaveštena je o postojanju operativnih saznanja da postoji mogućnost uticaja na birače od strane šest lica, koja će biti ispitana na te okolnosti. Šest lica je informativno ispitano, a nakon ispitivanja lica su napustila službene prostorije MUP-a RS-a. U vezi sa vašim pitanjem da li će lica biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo obavještavamo vas da pomenuta lica neće biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo“, saopšteno je tada.

Iz ugla odnosa Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, za koje mnogi tvrde da su trajno narušeni, ovaj potez je jako zanimljiv jer se Šukalo smatra velikim političkim protivnikom predsjednika Republike Srpske.