Politika

Mašić poručio Čoviću: Nisi u stanju objasniti porijeklo svoje imovine

Nakon najava Dragana Čovića o novo predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, koji bi prema njegovim riječima trebala biti osoba iz HNS-a, oglasio se član Predsjedništva SDP-a BiH Damir Mašić.

FOTO: SDP BIH
FOTO: SDP BIH

Konačno je red na sposobnog premijera kako god se on/ona izjašnjavali, a ne na nacionalističkog separatistu koji nije u stanju objasniti ni porijeklo svoje imovine. Ovdje ću se zaustaviti. Sikter – napisao je Mašić na Twitteru.

Podsjetimo, Dragan Čović je jučer kazao da je on kao predsjednik HNS-a htio poslati svim drugima poruku da je u stanju osloboditi se pritiska zastupanja samo njegove, “stožerne stranke HDZ-a” i onda s pozicije predsjednika HNS-a dati doprinos osnaživanju svih političkih opcija hrvatskog naroda u BiH koje su u zajedničkom projektu osiguranja legitimnog predstavnika hrvatskog naroda u Predsjedništvu BiH.

Sve su glasnije spekulacije kako bi Čović zapravio bio zadovoljan jedino foteljom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, koja bi prema nepisanom pravilu trebala pripasti nekome iz reda hrvatskog naroda.