Život

Nijaz i Adisa Aganhodžić, bračni par koji je zajedno položio hifz dočekao i da im sin postane hafiz

Gotovo sedam godina prošlo je od jedne od najzanimljivijih hafiskih dova koje su održane u Bosni i Hercegovini.

FOTO: FACEBOOK / NEDIM BOTIĆ
FOTO: FACEBOOK / NEDIM BOTIĆ
Porodica Aganhodžić

U džamiji Medrese “Osman ef. Redžović” u Čajangradu kod Visokog 20. decembra 2015. godine u zvanje hafiza promoviran je bračni par Nijaz i Adisa Aganhodžić.

Diplome im je uručio reisul-ulema Husein ef. Kavazović. Bio je to prvi slučaj u BiH da je dvoje supružnika zajedno završilo hifz.

“Danas, sedam godina nakon toga – nova radost. Njihov sin, Madžid, je postao hafiz Kur’ana.Majka, babo, sin – hafizi Kur’ana! Madžid je učenik drugog razreda medrese Osman ef. Redžović u Visokom, a njegovi roditelji u istoj školi rade kao odgajatelji i nastavnici. Madžid je Kur’an učio od svojih roditelja, a kasnije nastavio i završio pred dr. hfz. Safetom Husejnovićem. Allah mubarek olsun, čestitoj porodici Aganhodžić, njihovom muhaffizu, dr. Husejnoviću i medresi u Visokom. Dijelimo njihovu radost i znamo ih samo po dobru. Allah da vas čuva i učini vas od lijepih primjera svima nama na oba svijeta, amin”, napisao je hafiz Nedim Botić na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, hafiz je termin koji muslimani koriste za osobu koja napamet zna čitav Kur’an, svetu knjigu.

Nijaz i Adisa Aganhodžić su prvi bračni par u Bošnjaka koji je u istom danu položio hifz i oboje su postali hafizi Kur'…

Posted by Nedim Botić on Saturday, March 4, 2023