Svijet

Zelenski donio jednu od najvažnijih i najtežih odluka od početka ruske agresije

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski i njegovi vojni zapovjednici donijeli su odluku da će nastaviti braniti istočni ukrajinski grad Bahmut, koji ruske snage i plaćenici Wagnera očajnički pokušavaju osvojiti već mjesecima. Informacija o sastanku Zelenskog sa zapovjednicima ukrajinske vojske navodi se u priopćenju poslanom iz ureda ukrajinskog predsjednika.

FOTO: EPA-EFE/ANDRZEJ LANGE
FOTO: EPA-EFE/ANDRZEJ LANGE

“Na sastanku se detaljno razmatrala situacija u Bahmutu”, stoji u priopćenju pa se dodaje: “Sudionici su se složili da će nastaviti s defenzivnim operacijama i daljnjim jačanjem naših pozicija u Bahmutu”, prenosi Index.hr.

Pročitajte još

Na sastanku su, uz Zelenskog i vojne zapovjednike, bili i šef ureda predsjednika Andrij Jermak, šef vojnih obavještajaca Kirilo Budanov, ukrajinski premijer Denis Šmihal te glavni tajnik Nacionalnog vijeća za obranu i sigurnost Oleksij Danilov.

Podsjetimo, ruske snage napreduju u pokušajima osvajanja Bahmuta. Danas stižu izvještaji o žestokim borbama u gradu i oko njega. Američki ministar obrane Lloyd Austin nedavno je pokušao umanjiti važnost Bahmuta, poručivši kako njegov pad ne bi “značio ni operativnu ni stratešku smetnju” za ukrajinsku vojsku.