Jet set

Policija pronašla Tatea! Istražni organi znali gdje se nalazi, uhapšen zbog povezanosti sa trgovinom ljudima (ISPRAVLJENO)

Bivši kik-bokser, a sada infulencer Andrew Tate uhapšen je sa svojim bratom zbog istrage o trgovini ljudi u Rumuniji.

FOTO: PRINTSCREEN TWITTER / @COBRATATE
FOTO: PRINTSCREEN TWITTER / @COBRATATE

Iako su se pojavile špekulacije na Twitteru da je njegovu lokaciju otkrila kutija pice u videu u kojem je ismijao aktivisticu Gretu Thunberg, istražni organi u ovoj zemlji već su znali gdje se Tate nalazi, što su potvrdili u izjavi za AFP.

(Prethodno je stajao netačni pasus koji je glasio: Na Twitteru se pojavila informacija o detalju iz snimka kojim je ismijao aktivisticu Gretu Thunberg.)

Poznati influenser je provocirao aktivisticu vlasništvom velikog broja automobila. Molim te, daj mi svoju e-mail adresu kako bih mogao poslati potpuni popis svoje kolekcije automobila i njihovih ogromnih emisija – napisao je Tate.

Nakon što je dobio neočekivani odgovor od aktivistice, Tate je snimio dvominutni video u kojem je vrijeđao aktivisticu. Rumunske vlasti su potvrdile da Tateov video u kojem vrijeđa Thunberg nije povezan sa njegovim hapšenjem.

-To nije povezano – rekla je portparolka policije Austrije Ramona Bola (Bolla) za AFP i dodala:

-Da bismo utvrdili da li je osoba u zemlji ili ne, koristimo niz sredstava. Činjenica da je on te večeri objavio video na kojem se vidi kutija Jerry’s pice samo bi nam potvrdila ono što smo već znali.

Istakla je da su nalozi za pretres već bili na snazi kada je Tejt objavio snimak.

(Prethodno je stajao netačan pasus koji je glasio: Međutim, taj video je “došao glave” Tate. Naime, detalj na kutiji pice omogućio je rumunskim vlastima da potvrde kako je bio u toj zemlji, te da ga uhapse zbog istrage o trgovini ljudi.)

Portparol Grete Thunberg rekao je za AFP da je tweet aktivistkinje o recikliranju kutija za pizzu bio „šala” i da ona „nije bila u kontaktu s rumunskim vlastima”.

(Prethodno je stajao netačan pasus koji je glasio: To se događa kada ne recikliraš svoje kutije od pice – poručila mu je Thunberg.)

Napomena: Na ovom tekstu je izmijenjen naslov. Prvobitni je glasio: “Policija pronašla Tatea zahvaljujući Greti Thunberg i kutiji pizze”.