BiH

"Zlatni ljiljan" Džebrail Bajramović za Bosnainfo: Omladino, vaš svijet mora da bude BiH, na Zapadu gubite mladost (VIDEO)

Rođen sam u Goraždu, dakle s ovih sam prostora. Odrastao sam ovdje, školovao se, s tim što sam saobraćajnu školu nakon što sam počeo u Goraždu završio u Sarajevu.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Nakon toga, odlazim u JNA, kada je rat već bio krenuo u Hrvatskoj, bližio se da počne ovdje u BiH.

Mladost mnoga je tada odlazila, kao što i sada odlazi u druge zemlje, samo što je tada odlazila u smrt, za Bosnainfo počinje svoju životnu priču sažetu kroz kraći intervju Džebrail Bajramović – sin BiH!

Čovjek koji je u agresiji na našu zemlju izgubio dio tijela (nogu), za koju ne dobi niti želi da dobije išta od Bosne i Hercegovine zauzvrat.

Sin Bosne, koji dobi najsjajnije priznanje za učešće u pomenutoj agresiji 1992-1995. godine – “Zlatni ljiljan”. On je čovjek koji je preko Turske nakon što je teško ranjen stigao do Švedske, ali nije zaboravio odakle je. Naprotiv!

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Kao i mnoštvo drugih uspješnih Bosanaca i Hercegovaca, Bajramović postade onaj istinski patriota koji, iako je u Švedskoj imao sve, odluči da se vrati u svoje Goražde, u našu BiH, da, kako reče, nastavi tamo gdje je stao.

Osnivač je političke partije BH Demokrati, koja će na području BPK Goražde u naredne četiri godine činiti vlast ovog kantona.

Zbog čega je odlučio napustiti Švedsku, te se ponovo vratiti u BiH? Šta to mladi trebaju i moraju da urade kako bi naša zemlja krenula naprijed, za šta će se BH Demokrati zalagati u naredne četiri godine kada je u pitanju BPK Goražde, ali i o mnogim drugim stvarima, Bajramović je govorio u videointervjuu za portal Bosnainfo.

Autori: novinari Nedim Begović i Delvin Kovač