Politika

DF će podržati kandidata SDA za načelnika Općine Vogošća

Prijevremeni izbori održat će se i u Općini Vogošća, a DF je odlučio podržati SDA-ovog kandidata.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Saopćeno je to iz ove stranke.

Kako su naveli, DF je odlučio između SDA i NiP kandidata podržati SDA-ovog kandidata Migdada Hasanovića.

“Demokratska fronta na prijevremenim izborima u Vogošći nema svog kandidata, i odluka organizacije u Vogošći je da između dva kandidata, Migdada Hasanovića, i kandidata Naroda i pravde Adnana Šeraka, podrži Hasanovića”, saopćili su.

Kažu da se Hasanović u proteklom periodu pokazao kao vrijedan, pošten i kompetentan kandidat.

“Kao opštinski vijećnik, i v.d. načelnik, pokazao i volju i sposobnost da rješava lokalne probleme građana, ali i viziju da realizuje velike projekte od značaja za opštinu Vogošća.

Političko djelovanje Kluba vijećnika DF-a je u proteklom periodu i bilo uspješno zahvaljujući dobroj saradnji sa ljudima poput Migdada Hasanovića. Kroz aktuelni mandat, kao rezultat političke saradnje naše dvije političke stranke, realizovani su brojni projekti od značaja za općinu Vogošća. Očekujemo od Hasanovića da nakon pobjede na predstojećim izborima nastavi realizaciju započetih projekata. Ali i da krene sa implementacijom novih projekata i promjena u opštini koji će biti u interesu svih građana”, saopćili su.

Time je DF još jednom potvrdio svoju tvrdu koaliciju sa SDA. Inače, prijevremeni izbori održavaju se u nedjelju, 5. februara.