Ekonomija

Zvizdić će učestvovati na Evropskoj parlamentarnoj sedmici

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić učestvovat će na Interparlamentarnoj konferenciji o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravi u Evropskoj uniji (EU) koja će, u okviru Evropske parlamentarne sedmice 2023. godine, biti održana 27. i 28. februara u Briselu.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Programom Konferencije, koju zajednički organizuju Evropski parlament i Parlament Švedske, države koja trenutno predsjedava Evropskim savjetom, predviđena su uvodna obraćanja predsjednice Evropskog parlamenta Roberte Metsola i predsjednika Parlamenta Švedske Andreasa Norlena, kao i zvaničnika Evropske komisije i Organizacije za ekonomsku bezbjednost i saradnju (OECD).

Očekuje se da će, tokom dvodnevnog rada Konferencije, parlamentarci i eksperti iz zemalja EU i regiona diskutovati o aktuelnim ekonomskim i socijalnim izazovima, posebno o pitanju energetske krize i inflacije.

Tokom boravka u Briselu predsjedavajući Zvizdić imat će i niz bilateralnih susreta s predstavnicima Evropskog parlamenta i zvaničnicima EU, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Prihvati notifikacije