Sarajevo

Znate šta se desilo sa pomoćnicom direktora Opće bolnice koja je napala pacijenticu?

Uprava Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu će pokrenuti disciplinski postupak i poduzeti mjere predviđene važećim propisima, a u skladu sa Kodeksom ponašanja i odgovornosti uposlenih, kazao je u izjavi za Oslobođenje prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor ove zdravstvene ustanove, nakon što je ovih dana objavljen snimak u medijima o neprimjerenom ponašanju njihove uposlenice prema pacijentici koja se požalila da uposlenica uvodi ljude na pregled preko reda.

FOTO: SCREENSHOT/FACEBOOK
FOTO: SCREENSHOT/FACEBOOK

U INTERESU GRAĐANA

Iz ove sarajevske bolnice upućuju duboko izvinjenje pacijentici.

Generalna politika i opredjeljenje naše ustanove jesu maksimalna posvećenost i jednak tretman svih pacijenata, te će u skladu s takvim opredjeljenjem prema uposlenici koja je svojim ponašanjem narušila ugled ustanove biti pokrenut disciplinski postupak, kazao je prof. dr. Gavrankapetanović, te ponovio izvinjenje.

Još jednom se u ime uposlenih izvinjavamo pacijentici i naglašavamo našu odlučnost da nastavimo raditi u najboljem interesu naših građana koji potraže pomoć u Općoj bolnici, istakao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

Podsjećamo, ovih dana pojavio se snimak iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, u kojem, kako je sama sebe predstavila, pomoćnica direktora preko reda uvodi pacijente, bahato se ponaša prema drugima, te napada pacijenticu. Nakon snimka, oglasili su se iz Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Zamjenica direktora Opće bolnice u Sarajevu Larisa. Pogledajte…

Posted by Prosječni Bošnjo on Wednesday, March 1, 2023

Tim povodom na Facebooku se oglasila i dr. Amina Krupalija, vrhunska hirurginja u ovoj bolnici. Nijedan doktor/ica nema taj nivo prepotencije kao neko ko obnaša funkciju koju ne zaslužuje! Sporna “pomoćnica direktora” nije doktorica, osim što je ekonomista, ona je bruka i sramota ustanove u kojoj radim! Bruka i sramota svih časnih i poštenih ljudi koji rade svoj posao najbolje što mogu, napisala je dr. Amina Krupalija.

NISU SVI ISTI

Ona je također rekla da nisu svi isti, te da je biti doktor najhumanije i najbolje zanimanje. Radi manjine loših za čije ste stranke najčešće glasali, pljujete po svim onim vrijednim, časnim, profesionalnim i poštenim zdravstvenim radnicima koji svaki dan muku muče zbog lošeg sistema za koji ste glasali!!!, napisala je dr. Krupalija na svom Facebook profilu.

Nezvanično se saznaje da je postupak pokrenut protiv Larise Mujanović, koja je u bolnici zaposlena kao pomoćnica direktora za ekonomska pitanja.

Video pogledajte ovdje!

Prihvati notifikacije