Politika

Zlatko Miletić Osmorku sada zove Trojka plus: Forto mi je rekao da me ne smatraju dijelom koalicije

“Mi u ZGN smo relaksirani”, naglasio je delegat u Domu naroda PSBiH, dok traje sjednica predstavnika Osmorke u centrali SDP-a u Sarajevu.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Delegat pokreta Za nove generacije (ZGN) u Domu naroda Parlamenta BiH Zlatko Miletić izjavio je kako pitanje njegovog izbora ili pozicijen ikada nije razmatrano niti na jednoj sjednici tadašnje Osmorke te da se “ograđuje od tog problema koji nije trebao ispasti”. Na pitanje ko će biti novi koalicioni partner Šestorke ili, kako on kaže Trojke plus, kazao je da ne zna i dodao: “Mislim da im je ZGN poslužio za treniranje NES-a i SBiH”, piše N1.

Naveo je kako “ne zna šta će danas biti” na sastanku Osmorke, ali da će ih “uvijek podržati kada budu predložili ono što je dobro za građane BiH”.

“Mi u ZGN smo relaksirani”, dodao je.

Miletić je rekao kako “dva dana sluša poluinformacije i dezinformacije”, te da mora javnost obavijestiti da “niko nikada, u bilo kojoj prilici, u okviru Osmorke i Šestorke, odnosno Trojke plus, nije razmatrao pitanje njegove kandidature niti je donesen neki zaključak”, ali da je nakon sastanka održanog 9. januara na kojem su ga, kako kaže, “četiri sata ubjeđivali da glasa za Vijeće ministara BiH”, obavijestili da nije više dio koalicije na državnom niovu. Pozvao ih je i da ga demantuju ako imaju čime.

“Forto je prišao u ime Trojke plus i rekao da me ne smatraju dijelom koalicije na državnom nivou, te da mi neće dati mjesto zamjenika ministra, što nisam ni potencirao, niti je ko tražio. Ja sam rekao da ću, bez obzira na tu činjenicu, podržavati ih u dobrim stvarima. Kada sam ustao od stola, tada me je Konaković pitao da li ću se kandiddovati za Dom naroda, rekao sam da hoću i da ne očekujem ništa osim da svako glasa u skladu sa svojom savješću”, rekao je Miletić.

Podsjetio je da je imao tri glasa te istakao kako “ne zna od kojih osoba”.

“Ispalo je da sam ja kriv što ta tri glasa nisu dali, a Trojka plus je sa HDZ-om imala četiri glasa. Da su htjeli, mogli su se dogovoriti i mogli su izglasati bilo koje ime”, zaključio je Miletić.

Prihvati notifikacije