Politika

Željko Komšić: Iz Milanovićevog i Dodikovog fašizma očigledna mržnja prema muslimanima

Na naovde da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović negirao genocid u Srebrenici je reagirao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

FOTO: ŽELJKO KOMŠIĆ/FACEBOOK
FOTO: ŽELJKO KOMŠIĆ/FACEBOOK

Također se osvrnuo i na izjavu člana Predsjedništva Milorada Dodika o tome kako u današnjem svijetu hrišćanska i muslimanska populacija nigdje ne mogu živjeti harmonično.

Reakciju aktuelnog člana Predsjedništva i kandidata na narednim izborima prenosimo u cjelosti:

“Suština odnosa Milanovića i Dodika, uključujući i njihovo tajno i polutajno sastajanje, kao i njihovo negiranje genocida u Srebrenici, svodi se na rečenicu koji je danas izgovorio Dodik, a reko je da postojanje BiH ignoriše da u današnjem svijetu hrišćanska i muslimanska populacija nigdje ne mogu živjeti harmonično, kao i to da Bosna i Hercegovina potvrđuje tu činjenicu da muslimanska i hrišćanska zajednica ne mogu da žive zajedno. Iz te rečenice je provalio je sav neofašizam i neonacizam sa kojim se obračunavamo već godinama”, rekao je Željko Komšić, član  Predsjedništva BiH.

Druga bitna karakteristika međusobne ljubavi Dodika i Milanovića, dodaje, je očigledna mržnja prema islamu i islamskom svijetu.

“Oni muslimane jednostavno doživljavaju kao ljude drugog reda. Međutim, Bosna i Hercegovina i njeni ljudi su ispratili mnoge fašiste u istoriji. Bosna i Hercegovina stoji i danas gdje je uvijek bila sa svim svojim narodima i religijama, i jedino je izvjesno da će tako ostati i u budućnosti”, prokomentarisao je Komšić.

Prihvati notifikacije