Kultura

Zbog velikog interesovanja publike "Seljačka opera" ponovo na repertoaru Narodnog pozorišta (FOTO)

Dramska predstava „Seljačka opera" Darvasa Benedeka i Pintéra Béle, u režiji Andrása Urbána biti će izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 17. maja sa početkom u 19:30 sati.

FOTO: NPS
FOTO: NPS

„Opera napisana za dramski ansambl, gotovo sapunica i reality show u jednom, muzički luda mješavina baroka, folka i rokenrola sa likovima koji sve vrijeme pjevaju pa samim tim ne misle nikakvo zlo. Sve ćete ih prepoznati – poznatu (trudnu) curu u bijelom, one što su sve čestito i pošteno (ni mrava nisu zgazili), preljubnice i svetice, licemjere i vjernike, lopove, lažove, ubice, baje i kukavice… I svi su jako, jako veseli i sretni. Predstava kakvu još niste gledali. Sa likovima koje gledate svaki dan” – navodi Vedrana Božinović, dramaturginja i glumica u predstavi „Seljačka opera“.

FOTO: NPS
FOTO: NPS
FOTO: NPS
FOTO: NPS
FOTO: NPS
FOTO: NPS
FOTO: NPS
FOTO: NPS

U predstavi igraju: Sanjin Arnautović, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Sanela Krsmanović-Bistrivoda, Sara Seksan, Vedrana Božinović, Mirvad Kurić, Sanin Milavić i Mak Čengić.

Sat i deset minuta muzike uživo na sceni izvodi bend u sastavu: maestro Fuad Šetić (čembalo, korepetitor i dirigent), Amar Beširević (violina I), Ajnija Germić (violina II), Sara Kasap (violina III) i Rastko Zečević (kontrabas).

Dramaturginja je Vedrana Božinović, koreograf Krisztian Gergye, scenografiju i kostime uradila je Adisa Vatreš-Selimović, muzička saradnica je Lejla Jusić.

Napominjemo da će publika moći pogledati isti naslov 11. juna.

Rezervišite ulaznice: https://nps.ba/repertoar/seljacka-opera/432

Radno vrijeme blagajne: Na dan izvođenja predstava u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati. Ostalim radnim danima od 9:00–15:00 sati.