Magazin

Zaboravili ste da izvadite puter iz frižidera, a gosti na vratima?

Saznajte kako brzo i lako možete da omekšate puter.

FOTO: SAVEUR.COM
FOTO: SAVEUR.COM

Puter je namirnica koju često korsitimo u pripremi hrane, pogtovo ako mijesimo tijesto ili pravimo kolače i torte. Sigruno ste do sada nekoliko puta pročitali da ako želite da vam pecivo i poslastice uspiju iz prvog pokušaja, da je bitno da sastojci budu sobne temeprature.

Šta se dešava ako ste zaboravili da izvadite puter na vrijeme iz frižidera? Ništa, jer pomoću jednostavnih trikova može da dostigne sobnu temepraturu začas.

U nastavku teksta pročitajte kako to da uradite na najlakši način.

1. Isijecite ga na štapiće, pa ostavite na radnoj površini 10-15 minuta.

2. Stavite puter u posudu, pa nju ubacite u mikrotalasnu na 20 sekundi. Ponovite proces još jednom ako je potrebno. Puter treba da bude savitljiv, a ne kašast, piše superžena.