Svijet

Wagnerovi plaćenici siluju, kidnapuju i muče RUSKE vojnike: Zapanjujuća tvrdnja jednog od Putinovih oficira

Potpukovnik Roman Venevitin, koji je zarobljen u blizini ukrajinskog grada Bakhmuta koji je u sukobima, tvrdi da su ga Wagnerovi plaćenici mučili, uprkos tome što je bio na istoj strani ruskog rata.

FOTO: SOCIAL MEDIA/E2W
FOTO: SOCIAL MEDIA/E2W

“Wagnerovi plaćenici ukrali su dva tenka T-80, 4 topa, kamion KAMAZ i oklopna vozila”, rekao je Venevitin. “Uzeli su ih kao ratne trofeje (iako bismo trebali biti na istoj strani).”

Dodao je: ”Bilo je kidnapovanja naših vojnika, kada su bili fizički zlostavljani i ponižavani. Jedan od podoficira našeg bataljona je kidnapovan i mučen”.

“Držali su ga golog na hladnom podu u podrumu.”

Venevitin tvrdi: „Pošpricali su mu kiselinu u oči, pa je privremeno izgubio vid, polili su ga benzinom i pokušali da ga spale”.

“Jedan od vojnika pretučen je i silovan od Wagnerovih plaćenika. Nije mogao preživjeti poniženje i ubio se.”

U video snimku koji je orkestrirao Putinov vrh, on je takođe optužio šefa Wagnera Jevgenija Prigožina za diskreditaciju ruske vojske – zločin zbog kojeg bi mogao biti zatvoren.

Venevitin je rekao da su kidnapovani ruski vojnici vraćeni Putinovoj vojsci u zamjenu za municiju, za koju Wagner tvrdi da ih ministar odbrane Sergej Šojgu nije obezbijedio.

Rekao je da su ruski vojnici korišteni kao “robovi za utovar (mrtvih tijela) i (ranjenih vojnika)”, ili su bili prisiljeni da potpišu ugovore o odlasku iz vojske u Wagner.

“Ovo je oslabilo ruske bokove u bici kod Bakhmuta”, rekao je.

“Govorim da ruskoj javnosti prenesem istinu o tome šta se dogodilo, da kažem neke činjenice o takozvanom Wagneru”, rekao je. ”Čast zahtijeva od mene da ovo uradim.”

Venevitin je rekao da su i njega mučili Wagnerovi plaćenici kada je kidnapovan, nakon što je optužen da je otvorio vatru na njih dok su se povlačili iz Bakhmuta.

”Mučen sam u podrumu kada sam zarobljen”, rekao je. ”Mučili su me gore nego što bi ljutiti ruski vojnik postupao sa zarobljenim Ukrajincem.

Bio sam pretučen, lišen sna, tri puta u noći tjeran sam napolje gdje su inscenirali pogubljenje pucanjem.”

Ranije ove sedmice pojavio se videosnimak Venevitina kojeg je Wagner snimio u najnovijem primjeru ogorčenih sukoba u ruskim redovima, piše DailyMail.

Prihvati notifikacije